Poraďte vhodnú dispozíciu na túto mini kúpelňu

Ahojte, potrebujem dokoncit kupelnu v novom holobyte a povodne usporiadanie na navrhu sa mi nezda. Uvazujem o tychto zmenach: 1) Urcite sprchovy kut, nie vanu 2) Stenu medzi WC a kupelnou zrusim 3) Sprchac bude ako je teraz WC podla obrazku. Viem ze to neni idealne mat WC oproti dveram ale neviem ako inak to vyriesit. 4) Walk-in tam nedam lebo tam neni na to dost miesta (dlzka steny 130cm a aby bol vstup aspon 60cm tak walkin stena by bola iba 70cm co je podla roznych diskusii malo 5) Posuvne dvere som mal a viac nechcem kvoli zlozitej udrzbe tak uvazujem len o bezramovych otvaravych na panty. 6) Sprchovy kut namieste sucasnej vane asi neni dobry napad lebo mi zaberie pol kupelne a zostane malo miesta na pohyb, zrkadlo a umyvadlo. Dakujem za vase rady a tipy
Odpovedať
Ked je to holobit, tak WC misu uz asi inde neprestahujes kvoli odpadom. Vsetko treba riesit s ohladom na odpady, tie su pri zmene dispozicie limitujuce. Vodu dotiahnes v podstate hocikde, ale odpad musi ist samospadom do stupacky
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Preco to chces spojit? Co tym ziskas? To ze sa budete blokovat ked jeden bude dlhsie na WC a dalsi nebude mat pristup k umyvadlu. Alebo si nieco zabudol napisat. Ked nechces vanu, daj namiesto nej sprchovy.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lenkito10:

Ahoj. Preco to chces spojit? Co tym ziskas? To ze…
@lenkito10 Spojit to chcem aby som ziskal vizualne aj pocitovo vacsi priestor. Bez spojenia je kupelna iba 1,75x1,85m a ked tam dam kut 90cm tak na pohyb ostane iba cca 80x80cm a na umyvadlo tiez iba 80cm. Na WC mi netreba 130x100cm ale takto velka sprcha by sa nam hodila kedze sme dost vysoki ludia. Dalsi dovod je ze neznasam tie male umyvadla na WC v ktorych si aj tak neumyjes ruky a podlaha je cela od vody.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peterzsk:

Ahojte, potrebujem dokoncit kupelnu v novom holob…
@peterzsk momentálne riešim úplne tú istú situáciu.. Syn si kúpil garsonku, tak mu robím nové jadro a podľa popisu je to také isté, ako máš teraz ty. V združenej toalete s kúpelňou bude vaňa aj práčka. Pôvodne to bolo Tvoje jadro. S pripojením toalety to bolo komplikované, musel som rozobrať stupačku a namontovať vhodnú odbočku hlavného odpadu. Pôvodná sa nedala použiť. Navyše v jadre ide vzduchotechnika, ktorá bránila jednoduchému otočeniu kolena. tak som čaroval s odpadovou rúrou ako sa dalo. Podarilo sa. Potreboval som vyčarovať priestor na chodbe, kde bude plnohodnotná kuchynská linka po oboch stranách chodby tak, aby mal izbu ako izbu, nie kuchyňu. Striktne sa vyhýbam sprchovému kútu. Údržba vane je oveľa jednoduchšia, vlastná skúsenosť. Dispozíciu prikladám- rýchly ručný náčrt.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@peterzsk momentálne riešim úplne tú istú situáci…
@zicher
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peterzsk:

@lenkito10 Spojit to chcem aby som ziskal vizualn…
@peterzsk porozmyslaj o obdlznikovom sprchaci. 120 x 80 cm poskytne ovela viac luxusu pri sprchovani ako rohovy 90 cm, nezasahuje tak do priestoru a v tej prtatej kupelni aj lepsie vyzera. MOzes ho dat miesto vane, dokonca ak das na celu dlzku, tak budes mat luxusny sprchac 80 x cca 170 cm. Ked vhodne umiestnis bateriu, kludne aj walk in
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peterzsk:

Ahojte, potrebujem dokoncit kupelnu v novom holob…
@peterzsk ak nechceš mať dvere oproti wc, skús porozmýšľať nad týmto nápadom. Ostali by iba dvere označené šípkou. Oproti dverám umývadlo...to sa používa najčastejšie. Ďalej wc tak trochu za rohom a na konci veľký walk-in.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peterzsk:

Ahojte, potrebujem dokoncit kupelnu v novom holob…
@peterzsk určite by som sa nevzdávala možnosti mat samostatne vecko. Keď to neocenis ty tak tvoja žena určite. Keď chceš mať pohodlie pri sprchovaní a nechceš žiadne listy tak potom najlepšia voľba walk in. Neviem co plánuješ robiť v kúpeľni ale čistého priestoru na to aby si zo seba zhodil zvrsky a vošiel do sprchy alebo umyl si ruky a zuby, veľa nepotrebuješ. Roky som fungovala v kúpeľni s čistým priestorom 1×1m ale mala som pohodlný sprchový, pohodlnú vanu a veľké umývadlo. A fungovali sme tak aj s malým dieťaťom. A vôbec nám neprišlo že by sa nedalo lebo na tom mieste stravis naozaj málo času. Určite som dlhšie v sprche ako si tvár umyjem :-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peterzsk:

Ahojte, potrebujem dokoncit kupelnu v novom holob…
@peterzsk ešte drobná otázka, alebo skôr rada.. Už si konzultoval walk in sprchu so svojim vodárom? Totiž v bytoch môže byť neriešiteľný problém pripojiť odpad z takej sprchy do spoločného stupačkového odpadu. Potrebuješ dostať rúru na úroveň mínus 5 cm a to priamo pod žľabom sprchy.. A tú vodu musíš dostať samospádom zo žľabu do hlavného odpadu. Je to u teba vôbec zrealizovateľné? Jedna vec je ako to chcem, druhá, či je to vôbec technicky možné...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zltalienka:

@peterzsk ak nechceš mať dvere oproti wc, skús po…
@zltalienka Toto je velmi zaujimavy konstruktivny napad o ktorom sme ani neuvazovali ale asi vyzera aj najlepsie. Dakujem za vsetky vase tipy, pomaha mi to v rozhodovani.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@peterzsk ešte drobná otázka, alebo skôr rada.. U…
@zicher hm to asi bude OK, u mna sa to bude dat
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?