Klimatizácia

Dobrý večer. Chcem sa spýtať len odhadom.. koľko cca môže stať predpriprava na klímu ? Nám ju včera montovali a tá cena sa mi zdá prehnaná.. 69metrov toho bolo.. žiadna jednotka ani nič.. len proste predpriprava ... Ako sa cca pohybujú ceny prosím teraz ?
Odpovedať
Zalezi od priemeru medi, poctu podomietkovych boxov, kolko m el. kabla atd. Co je podla vas velka cena?
Odpovedať
perfektne položená otázka. určite je to iba "klíma"? to odkiaľ ťaháte tých 69 metrov na jednu klímu? čo tak sa spýtať normálne s viac detailami? a určite si si dala vypracovať viac cenových ponúk, a vybrali ste si tú, ktorej rozumiete a snáď nie je najdrahšia.
Odpovedať
Nám robili prípravu na klímu tento rok v máji a vyšla nás 960€
Odpovedať
@mucikata2503 mne robili pripravu v auguste tohto roku bez zapojenia elektriny do rozvadzaca (robil som si sam s elektrikarom z rodiny) cca 30 metrov rozvodov (na 2 vonk a 4 vnut jednotky) a vyslo ma to cca tak ako @ivana270.
Odpovedať
@mucikata2503 69 metrov čoho?
Odpovedať
69metrov rozvodov nám robil.. a chystal nám to na 5 malých vnútorných jednotiek a jednu vonkajšiu.. firma nám robí dom a hlavný že keď chceme aby sme si dali aspoň predpripravu spraviť že šak to nieje taká položka že okolo 500 eur . Reku ok.. dosiel od neho pánko natiahol nám to a poslal faktúru na 2300€.. tak sa mi to zdá akosik veľa..
Odpovedať
@mucikata2503 No hlavný asi myslel prípravu na jednu klímu za 500€, to by bolo jakž takž ok. A 5*500=2500, ešte ste ušetrili 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@mucikata2503 a pri 69 metroch nedeľného potrubia ste čo čakali krémeše? Ale tak je to kus asi prestrelena cena len za čisto ryhy a potrubia ... Ja mám k trom jednotkam tuším dokopy nejak 15 metrov potrubia
Odpovedať
@dexter89 nedeľné je najdrahšie!
Odpovedať
@mucikata2503 Píšete o m potrubia a 5 ks podomietkovych krabíc. Ale osobne si myslím, že tam v tej faktúre máte potrebné rozpísaný materiál a ten nebol iba tých 69 m vedenia (to si zľahka istotne môžte metrom overiť) a 5 ks krabíc. Škoda Octavia tiež začína na cca 21 000€, no s výbavou a doplnkami sa veľmi ľahko prehupnete na viac než 2 násobnú cenu.
Odpovedať
My nemáme k tomu žiadne krabice .. nám len natiahli kábel a potrubie a viac nič ... Nič nevrtali nič nemuseli . Pretože všetko natiahli vrchom a chytili .. žiadne krabice nič..
Odpovedať
Na faktúre máte rozpis, za čo a koľko si účtujú. Faktúru Vám poslali na základe napr. objednávky atď . Svojvoľne tu faktúru snáď nevyhotovili, niečo muselo byť dohodnuté, odsúhlasené.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@mucikata2503 ahoj, ved posli foto faktury. To vam robili na kanalovu klimu?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Predpríprava klimatizácie napríklad u nás stojí podľa toho aká meď priemer, koľko metrov kabeláže a CU potrubia, potrubie CU 6/10 - 20€/bm, CU 6/12 -25€/bm a samotná práca od 150€ ale záleží to od situácie samozrejme. Dajú sa dať ak je toho veľa aj individuálne ceny.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od klimujeme:

Predpríprava klimatizácie napríklad u nás stojí p…
@klimujeme To akože vážne predávate CU potrubie 6/10 za 20€/bm? Dufam že to už je aj s robotou/ťahaním, keďže cena v maloobchode je max 10€/m. To sa nedivím, keď sú ludia prekvapený z faktúry, ak si nahrubo rátali z maloobchodnými cenami, ktoré dohľadajú na internete.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od koenzim:

@klimujeme To akože vážne predávate CU potrubie 6…
@koenzim áno presne ako ste napísal je v tom už zahrnutá cena toho ťahania a prácou s materiálom ako aj komunikačný kábel :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od klimujeme:

@koenzim áno presne ako ste napísal je v tom už z…
@klimujeme V tom prípade ok ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?