Byt

Ahojte da sa predat byt ked je zalozeny v banke
Odpovedať
@vikend1 da
Odpovedať
Da sa. Kupujuci zaplati dlznu ciastku banke a zvysok predavajucemu. Pripadne financujuca banka zaplati banke cast noveho hypo uveru a zvysok predavajucemu. Alebo ak je to ta ista banka, po prevereni kreditu kupujuceho je mozne preniest uver aj na kupujuceho.
Odpovedať
alebo zalozne pravo prenesies na inu nehnutelnost
Odpovedať
Ďakujem.
Odpovedať
Môžem ručiť rozostavanou nehnuteľnostou.bude to akceptovať v banka
Odpovedať
Profilova fotka
@vikend1 ano mozes ale zalezi na banke ( zvacsa su mury do 1metra podmienkou))
Odpovedať
Podľa mňa by s tým nemal byť problém. Samozrejme záleží od banky, nie všetky banky budú mať rovnaké podmienky stanovené a záleží aj že čo je to tá rozostavaná nehnuteľnosť.
Odpovedať
@vikend1 to skutocne zalezi na banke, v kazdej to riesia inak a nie vsade dokazu a chcu vyhoviet, treba si pozistovat. ale kazdopadne realne to je.
Odpovedať
Profilova fotka
Da sa predat, je to uplne normalne, bezne sa to robi, teraz tak sused predaval byt, co mal. Vyplati sa vlastne ta dlzna suma co je v banke a potom teda zavisi od toho, ze za aku sumu.
Odpovedať
Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@vikend1 predaj nehnuteľnosti založenej banke je úplne bežný. Do kúpnej zmluvy je potrebné uviesť, aká časť kúpnej ceny ide na splatenie zostatku hypotéky a zbytok Vám pôjde na účet. Ku kúpnej zmluve sa prikladá aj súhlas banky so splatením hypotéky a údaje z daného súhlasu (suma, účet, variabilný symbol, termín splatenie) to všetko sa uvádza do kúpnej zmluvy. Možnosťou je aj presun záložného práva na inú nehnuteľnosť, toto má však niekoľko podmienok - k žiadosti o presun je potrebné predložiť znalecký posudok k nehnuteľnosti, na ktorú sa má záloh presunúť a jedná sa o zmenu zmluvných podmienok, za túto si banka berie poplatok, bežne sa pohybuje vo výške cca 200,- Eur. Pri presune záložného práva však platí, že banka požaduje k presunu dokončenú skolaudovanú nehnuteľnosť, je teda vysokopravdepodobné, že Vám banka nedovolí presun na rozostavanú nehnuteľnosť, tak Vám ostane len možnosť splatenia hypo z predaja nehnuteľnosti.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?