Kuchynská linka svojpomocne

Ahojte, je tu prosím Vás niekto, kto si kuchynskú linku poskladal sám? Ideme prerábať byt a peňazí nie je veľa, veď to asi väčšina z Vás pozná.. ja som si však našla kuchynskú linku, ktorá sa mi páči a priateľ mi hovorí, aby som išla obehať obchody (Obi, Merkury a pod.) a presne v takej farbe našla dosky, popýtala sa, dáme to narezať a on to celé zmontuje, keď príde (momentálne je v zahraničí). Vedel by mi niekto aspoň približne popísať, čo nás všetko čaká ak by sme to chceli robiť sami? Môj chlap je naozaj šikovný ale ja osobne si to neviem predstaviť ako to chce urobiť sám😕
Odpovedať
Profilova fotka
neverím že to bude lacnejšie ako kúpiť hotovú linku z ikei napríklad...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od silvusiatkoo:

Ahojte, je tu prosím Vás niekto, kto si kuchynskú…
@silvusiatkoo no dobre, na obi a podobné srandy by som zabudol. V rpvom rade si to treba nakresliť, a nie tak ako deti v školke ale napr . takéto niečo. a potom sú špecializované firmy u nás v okrese napr. táto https://www.drevokoran.sk a tam vám to narežú, ohrania a predajú všetko potrebné. či to bude lacnejšie ako u stolára? áno bude, presne o tú prácu za zloženie a montáž.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od silvusiatkoo:

Ahojte, je tu prosím Vás niekto, kto si kuchynskú…
@silvusiatkoo je to o kompromisoch a tiež o troche zručnosti. Robil som nedávno jednu rekonštrukciu bytu, stenu okolo jadra som si staval na mieru, aby mi do priesoru presne vliezli konfekčné korpusy linky z Hornb..u... Takže som nakúpil korpusy na jednotilové skrinky, dvierka v dekore, ktorý sa dotyčnému páčil, tiež pracovnú dosku.. Sú to konfekčné dielce. Linka v celkovej dlžke 260cm aj s pracovnou doskou stála spolu300€. Bez spotrebičov samozrejme. To bolo teraz v Januári, tažkže žiadne staré ceny. Ano dá sa to. Linka sedí so zárubňami dverí a bočnou stenou na milimeter.. Ked som zakladal steny, tak som počítal ešte aj s hrúbkou obkladov na stene, aby som sa vmestil.. Kto hľadá, ten nájde riešenie, ale musí sa kamarátiť s metrom a vodováhou.
Odpovedať
@zipsuliak ver ze bude 😉 asi nemas vlastnu skusenost. @silvusiatkoo pokial je chalan dost sikovny tak sa toho neboj. kopa stolarov funguje tak ze si da dielce narezat a ohranit externe a oni si to nadieruju a pospajaju. ja som si to tiez takto riesil. kuchynu aj obyvacku. staci mat len chut do prace a naradie. ano je to jednoduchsie kupit hotove a vyvaruje sa clovek kopu problemom ale ked chceclovek usetrit...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od silvusiatkoo:

Ahojte, je tu prosím Vás niekto, kto si kuchynskú…
@silvusiatkoo Ja som v roku 2021 kupil v obi kuchynu za 200e do bytu kde bolo umakartové jadro. Kuchyna poslužila ale bola strašne malá skrinky mali hlbku tuším 42cm. Teraz je v garáži lebo mi ju bolo lúto zahodiť. Potom aj v dome aj v ďaľších bytoch som kupil IKEA Knoxhult. Je to obyčajná jednoduchá základná kuchyna, ktorá ma dobr hlbku a je uplne inde oproti obi. Myslím si že toto presne hladáte. Čo sa týka narezania si dosiek a zmotnovať si to sám tak dá sa aj tak ale osobne som sa na taký level ešte nedostal a myslím si že pre väčšinu ludí je pohodlnejšia ta ikea. :)
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od scapin:

@zipsuliak ver ze bude 😉 asi nemas vlastnu skusen…
@scapin to by som si pozrel :D lebo drevo nieje lacné... :Da teda my máme povedal by som že vcelku väčšiu kuchyňu a bez spotrebičov stála v ikei 3000€... nemyslím si že sa pod týto cenu vopcháš.... a to má linka na jeden strane 4 metre a na druhej 3 metre :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@silvusiatkoo je to o kompromisoch a tiež o troch…
@zicher prosím Vás všetky tie dielce ste nakupovali v hornb..u??
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zipsuliak:

@scapin to by som si pozrel :D lebo drevo nieje l…
@zipsuliak takze spravil som si taky online rozpocet na tu tvoju kuchynu v socialnej edicii - to znamena ze cielka su ako korpus z ldtd s abs 2mm. z foto pozeram ze mas cca600x2000 na vstavanu ruru, 6x 600 3zasuvka blum s tlmenim plnovysuv, 4x450 horna skrinka, pod drez 800, 600 dverova. material skrinky+dvierka 733 pracovna doska 2x4100 28mm cca200€ panty blum s tlmenim 16x5€=90€ vysuv blum s tlmenim 500 26,56x18 478€ uchytka cca 100€ max 😃 nohy+ine veci drobne, sokel 150€ veci ktore som zabudol 200€ a to su internetove ceny. rataj.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od scapin:

@zipsuliak takze spravil som si taky online rozpo…
@scapin na vstavanú rúru je 600x2450mm a potom je tam 4x600mm horná skrinka + 3x800 spodná na druhej strane je 600mm s dvierkam ipri stene, následne 600mm umývačka, 800mm dvojdrez a potom 3x600mm zaujímalo by ma odkial berieš tie ceny...vie šposlať link? ten tvoj nástrel vychádza 2000€ (čo sa mi zdá hodne málo vzhľadom na cen yza aké som naposledy nakupoval dosky) bez roboty a s neistým výsledkom... keďže chlapík asi nebude stolár... alebo môžu mať za 3000€ fajnovučkú kuchyňu ktorá aj po 15 rokoch bude vyzerať rovnako dobre :) inak len pre porovnanie takú istú kuchyňu ale od oresi nám nacenili na 12,000€ bez spotrebičov v roku 2021 to je 4násobok ceny oproti ikea... čiže áno ak sa bavíme o cených oresi, dalno atď... to je toooooo much. Ale určite by som nešiel do výroby kuchynskej linky úplne na kolene.. najrozumnejšia budget friendly alternatíva je ikea... navyše idú prerábať byt, nie dom, kde v byte chce akože na kolene majstrovať celú kuchyňu? :D
Odpovedať
Nikto nromálny by si nedával rezať dosky a montovať si skrinky sám. To sa ani neoplatí. Normálne je xyz výrobcov kuchyň, tam si vyberte akciovú zostavu a do nej doskladavajte skrinky aké potrebujete, alebo nakombinujte aj viac akciových zostav dokopy. Napr na stránke: https://planovackuchyne.sk si môžete poukladať skrinky z eurospanu ako potrebujete... určite takto viete riadne ušetriť oproti predraženým stolárom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od silvusiatkoo:

Ahojte, je tu prosím Vás niekto, kto si kuchynskú…
@silvusiatkoo ja keď som si zisťovala kde by sa dala lacnejšie zohnať kuchynská linka s dostatočnou hĺbkou aj na umývačku riadu a vstavanú rúru a mikrovlnku tak som narazila na túto z okay.cz...preto cz lebo v porovnaní so slovenskou cenou v eurach viete celkom dosť ušetriť https://www.okay.cz/products/rohova-k... https://www.okay.cz/products/kuchyne-... https://www.okay.sk/products/kuchynsk... Zas keď som si vyskladala kuchynskú linku na stránke merkury market, tak cena bola porovnateľná ako od stolára Taktiež kuchynská linka z ikea bola cena ako od stolára na mieru Ešte je stránka online kuchyne .sk. tu bola cena v mojom prípade asi o 1000e nizsia ako od stolara
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od mellie111:

@silvusiatkoo ja keď som si zisťovala kde by sa d…
@mellie111 to máš hodne lacného stolára :D máme medzi kamarátmi hneď dva páry ktoré majú kuchyňu od stolára... jedných vyšla 7000€ druhých 10,000€ obe sú menšie ako tá čo máme my z ikea za 4000€ vrátane spotrebičov :D a aj my aj oni všetci zariaďovali 2021/2022 čiže v porovnatelne rovnakom období :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tak my sme sli do merkury marketu,vybrala aku chcem,cele sme to mali pomerane,a uz sme len skladali skrinky,spodne sli do U a vrchne do L.Vsetko sme doma potom skladali podla navodu,do 2hod v noci sme makavali.Vsetko malo navod,vsetko bolo oznacene ale aj tak to bola pracna praca mna a muza a na stenu to uz daval aj so synom najstarsim. Takto to budete mat rovnake drahe ako by to bolo od stolara,ved aj bude.Na pile vam odrezu len dosky,ale treba aj na panty,dalej sa tie skrinky musia aj niecim natriet alebo nejaka povrchova uprava. Chod normalne do obchodov a odtial si vyber celu kuchynu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od runningsunlight:

Nikto nromálny by si nedával rezať dosky a montov…
@runningsunlight Prečo nie? Od radosti by som nevedel spať, keby som si navrhol komplet linku sám, presne podľa riadov, spotrebičov, ergonómie, mojej a partnerkynej výšky atď., nechal si vyrobiť dosky, dodať kovanie a šup sa montovať si to a nastavovať. Síce by som to robil možno pol mesiaca :D , ale ten pocit je nenahraditeľný. Ale jepravda, že nie každý je taký cvok do montovania hocičoho.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zipsuliak:

@scapin na vstavanú rúru je 600x2450mm a potom je…
@zipsuliak tak upravujem cenu korpusu na 777 podla tvojich rozmerov. vsetky ceny su na nete. ale tak tu ti to dam na zlatom podnose. inak by sme vedeli ist dole s cenou pouzitim lacnejsieho kovania cize cca -250 to je zas drez ktory som nepocital. zadanie bolo kuchyna svojpomocne nie kuchyna z ikea.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od silvusiatkoo:

@zicher prosím Vás všetky tie dielce ste nakupova…
@silvusiatkoo ano, úplne všetky.. malo to taký divný názov, bardolino.. dvierka mali na výber, ja som myslím skladal dub sonoma.. Pracovná doska bola zvlášť, ale robia tam aj prírez aj ohraňujú.. To odrezanie a ohranenie stojí pár eur.
Odpovedať
oplatí sa nakúpiť a dať niekde narezať na mieru aby to presne vošlo do určeného priestoru, navrhneš si netipizovanú výšku ja mám 110 cm nemusím sa hrbiť a dvojdres a dáma píše že jej to spraví muž , oplatí sa len vtedy ak inde nezarobí za rovnaký čas viac
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od zipsuliak:

neverím že to bude lacnejšie ako kúpiť hotovú lin…
@zipsuliak mna vysla kuchyna v tvare U 3x2x3m necelych 2000€ 😀
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od zipsuliak:

neverím že to bude lacnejšie ako kúpiť hotovú lin…
@zipsuliak presne toto sa ani mne nechce teda verit a hlavne kolko casu a namahy ta to bude stat. ale ved dobre ak je pan sikovny a ma na to cas nech sa paci. ja by som ten cas vedel vyuzit inak efektivnejsie.
Odpovedať
@hakaman Však nech si pani overí ako je to s jeho šikovnosťou, trpezlivosťou, či nie je hádavý, či vôbec dokončí robotu, ako to bude vyzerať, či mu bude musieť všetko nosiť, či si vie veci pripraviť, či si uprace po sebe, či nie je nervák, či pri práci nekľaje, či si vie priznať chybu, či nie je chválenkár. Kašlať na zničený materiál, pán sa môže predviesť v plnej nahote! Sám si na seba uplietol bič!
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od emilia25:

Tak my sme sli do merkury marketu,vybrala aku chc…
@emilia25 čiže v Merkury ste si všetko vybrali s tým, že ste si neplatili za montovanie kuchyne a tým pádom ste ušetrili áno? Vôbec neviem ako to v týchto predajniach funguje, pokial je takáto alternatíva že na tom skladaní ušetríme kopec peňazí tak určite by som šla do tejto alternatívy, aj keď asi by som riešila skôr Decodom alebo Mobelix
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od silvusiatkoo:

@emilia25 čiže v Merkury ste si všetko vybrali s …
@silvusiatkoo len pri skrinkách z merkury marketu si davajte pozor na hlbku spodnych skriniek, nie kazda seria ma minimalnu hlbku 55 cm, aby sa Vam tam dala normalne zabudovat umyvacka riadu(ak ju teda chcete) Vacsina korpusov spodnych skriniek z MM ma hlbku 48cm Napr. Tato seria Campari ma dobru hlbku https://www.merkurymarket.sk/vrobok/s...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od silvusiatkoo:

@emilia25 čiže v Merkury ste si všetko vybrali s …
@silvusiatkoo ano presne tak,isli sme s nakresom a dlzkami do merkuri,tam som si vybrala bielu lesklu kuchynu,z tej sme potom asi 2hod.merali a pocitali a vyskladali celu.Vsetko bolo oznacene a my sme si to doma uz len poskladali a zavesili,aj dlazbu na zem sme si tam vybrali a taka ista isla aj medzi skrinkami.aj voda sa menila,kedze umyvadlo sme mali inde a pri tejto novej sme dali inde,vsetko si robil sam muz aj somnou.Tak ako aj dolnu kupelku,ked vidim tie palky,len za obklad.Ked si to robi clovek sam,vela tymto usetri.A dnes to plati este viac,ked isli ceny hore.Nam este chybaju 2strany plotov,aj tie si robime sami.Firma len donesie a vylozi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?