1/ myslíte si že je škodlivá? ževraj ÁNO.... tak si to chcem s vami prediskutovať. 2/ používate pri varení aj klasické smaltované hrnce? Aj tie sú magnetické a pasujú na indukciu.
@technik007 ale musis uznat, ze pred casom bol identifikovatelny po par príspevkoch. Teraz uz len opatrne naslapuje... Ale aj tak na neho pridu. Kebyze sa drzal na uzde, ale on sa zrazu utrhne a pise vsade... (jak ja :-D :-D :-D )
pri merani keramickej dosky mi vychadzali daleko mensie cisla ako pri indukcnej: youtu.be/916OGjyuKEw
Meral som aj mikrovlnku, dal som prispevok pod danu temu.
Hoci sem chodím uz málo dovoľte mi vstúpiť do debaty, aj keď asi v minulosti som sa už v tomto smere tu v tejto téme vyjadrila.
Ja som zástancom toho, že indukciu považujem za škodlivú A keby to tak nebolo nevyšli by aj články napríklad časopis Zdravie, kde odborníci písali , že sa napríklad neodporúča tehotným ženám variť pri indukčnej doske nakoľko hlavička dieťaťa , ktorému sa v brušku vyvíja mozog a tvoria sa neuróny sa nachádza blízko toho poľa a má to na vývoj mozgu neblahý vplyv.
Doslova ho poškodzuje.. čiže až také neškodné to určite nebude.. je to akurát pohodlné a casovo úsporné, nič viac.
@johnyfly1 :-) :-) :-) :-) mozem v klude zdovodnit, preco tak malo varim doma :-)
Mam indukciu, idem sa radsej najest do restiky :-)
... Ale vazne, neviem varit
pri vybere platne na varenie mozno niekoho zaujme aj tento moj test panvic:
https://youtu.be/jhmtCg6rMxU
Do testu som zaradil take, ktore by nemali byt skodlive ani lepit.
@peering ako kucharka ti hovorim, ze ten tvoj test je uplne na prd a o kvalitach panvic nevypoveda ani makke f. Skor vypoveda o tvojich kucharskych (ne)znalostiach a (ne)zrucnostiach.
Za prve, opekat vajce tak, ze ho kydnem do studenej panvice a potom ho zohrievat a nakoniec sa cudovat, ze sa tam pricuclo, to moze len ten co nema ani sajnu o tom co robi. Za druhe, vajecne bielko neobsahuje ziadny tuk, takze k uprave potrebuje aspon minimalny tukovy film a kydnut ho na horucu panvicu. Pre jedincov na beztukovej diete sa odporuca vytvorit na panvici jemnu vrstvu pary, tak ze na horucu panvicu sa prskne trochu vody a na to sa hodi vajce
Na suchej panvici mozes opekat akurat tak maso, ale aj tak ho potrebujes hodit na horucu panvicu... Alebo hocijaku potravinu, ktora obsahuje aspon trochu tuku ale nedavat ju na studenu panvicu.
A len tak mimochodom, vies o tom, ze tie tvoje nylonove obracacky mozu uvolnovat do potravy kadeco? Pouzivat treba drevene obracacky, kovove a nie plastove