IKEA linka - svojpomocná montáž

Ahojte, keď mi v IKEA oznámili, za akú cenu sprostredkujú montáž ich kuchynskej linky, pretočili sa mi panenky a rozhodol som sa, že si ju poskladáme sami po večeroch. Reku, doteraz so žiadnym IKEA nábytkom problém nebol a skladanie bolo vždy pomerne jednoduché a so zrozumiteľným návodom. Pri linke som už ale pochopil, že je to montáž aspoň na týždeň (po večeroch), a že niektoré časti sú dosť mätúce. Neviete Napr. poradiť, ako primontovať pevný horny šuflík Utrusta k skrinke METOD / MAXIMERA Spodná skrinnka/drez+3čelá/2zásuvky? Nieje k tomu návod a okrem čela ani žiadny diel
Odpovedať
1
2
Myslis ako primontovat to horne, pevne celo? Asi ti chybaju nejake skrutky. Nepamatam si, ze by s tym bol nejaky problem - ale su to uz 3 roky…
Odpovedať
Ale asi som na to práve prišiel, ako som to písal a rozmýšľal nad tým. Zvýšili mi dve takéto rohovky, to by mohlo byt na to, keďže ten suflik ma len dekoračnú/ zakrývaciu funkciu.
Odpovedať
Treba ist naozaj podla navodu. Niekedy to vyzera ze to nedava zmysel alebo ze je to zle, ale fakt to je vsetko tam. Poskladal som pred rokmi rohovu IKEA kuchynu a ide to celkom dobre. A to som tam mal par srand typu na mieru zuzene otvorene policky na jednom okraji kvoli sirke, vlastnu dosku, upravenu rohovu skrinku s tym otacavym kosom ktory je nalepeny hore na drez 😄
Odpovedať
podla mna to bude ono ak maju byt teda pripevnene a pevno. ono mozno to v navode aj je, len si to prehliadol. kamos sa tiez takto rozhodol si od nich linku zlozit sam a poviem ti, trapil sa teda hodnu chvilu. az take lahke to veru nebolo
Odpovedať
To som sa už naučila, že takéto ikeacke veci a však aj inakší nábytok je najlepšie skladať podľa návodu, pekne stranu po strane. Lebo inak ostane toľko šrobikov a podložiek a všetkého možného, že dovidenia.
Odpovedať
no tak ale ak som tomu pochopila, tak problem si vyriesil. uz ju mas teda aj celu poskladanu?
Odpovedať
@lucosina101 to ja som bol takto raz frajer a skladal som mamke sprchový kút bez návodu a akože mordoval som sa riadne. Potom došla žena, vzala papiere a odrazu to išlo ako po masle 😄
Odpovedať
Ti poviem,ze tuto sme skladali ja a muz kokos velmi dlho a makali sme aj do pol noci.A este neni na komplet hotova,lebo aj do prace muz musi chodit.
Odpovedať
@los to je presne ono!
Odpovedať
@emilia25 ale vyzerá, že dobre vám to ide. Zástenu tam akú budete dávať?
Odpovedať
@siengo az na to,ze ked ides s 2mi detmi tak to takto dopadne,ze sa to zle vysklada,takze v nedelu ideme doobjednavat asi 2 skrinky a zase cakat 6tyzdnov. Ideme tam davat ten isty obklad co je na zemi.ten uz v sobotu muz urobi.
Odpovedať
@emilia25 tak stane sa, s tým nespravíš už nič. Síce si počkáte, ale tak to rýchlo ubehne, však väčšinu roboty už máte za sebou. Aspoň teda takto podľa tej foto súdim.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@siengo joj este kupelna,este cokle.Tak ano takto to ubehne velmi rychlo,ked ideme zase na druhu robotu,ale tak obyvacka s touto kuchynou je skoro na komplet,ale cele leto na malte.
Odpovedať
@emilia25 ale tak tento rok porobite domcek a druhy rok sa mozno aj ta skutocna malta podari. vsetko naraz sa zase neda. som videla, ty si niekde pridavala aj stol, ze ste taky riadny kupovali so stolickami, nie?
Odpovedať
@hrehusa ano aj stolicky uz mame,tie sme kupovali v jysku.
Odpovedať
@hrehusa inac dom uz 8rokov robime,prakticky od kedy sme ho kupili,ale ako vravim pockam si na tie betonove ploty,okolo celeho pozemku,zatial su tam susedove stare ploty z kazdej strany.Tak to este vydrzi.
Odpovedať
@emilia25 dom je taky, ze tam je proste stale co robit. skoncis jednu robotu a hned sa ukaze nieco nove, co by sa mohlo spravit.
Odpovedať
@hrehusa a pri nas jak by dal.ja si stale co si vymyslim,ze uz sa mi nepaci a treba to zmenit.preto som uz povedala,ze dam uz muzovi chudakovi pokoj,ze treba uz len tie ploty a koncim.Ked sa ozaj ze nieco pokazi,nie ze vymenit funkcne alebo rozbit a spalit funkcne len preto,ze mne sa to uz znepacilo a chcem nove tak to je u nas.A muz chuda robi ako otrok,samozrejme ze mu pomaham vo velkom a on ma potom radost,ze ja mam radost.
Odpovedať
@janka3633 Jooj, ale kdeže, mame 5 komponentov zo 14-tich poskladaných, ale verim, že tie najzložitejšie sú za nami. Je iné keď to robí profík, ktorý sa živí skladaním čisto ikea liniek, ako keď to robíš po večeroch popri všetkom inom a hlavne je to pre Teba úplne nové. Keď už máš v rukách ten grif, ide to rýchlo.
Odpovedať
Ľudkovia, teraz ma máta, ako sa bude rohova spodná skrinka 60x60x220 napájať na dresovu skrinku. Ta rohova má totiž dvierka, ktoré vytrcaju a keď sa k nej pripevní dresová skrinka, nebudú sa na nej dať otvoriť sufliky…
Odpovedať
Ešte foto
Odpovedať
@los preco sa nebude dat otvorit?my sme sice do rohovej umyvadlo nedavali,ale postavili skrinky a umyvadlo dali kde sme chceli,muz potahal vodu z opacnej strany,vysekal,vyrezal,zapojil.Aj dres sme mali celu dosku a tam vyrezal dieru na umyvadlo,aj na sklokeramicku dosku.
Odpovedať
@emilia25 Viď druha fotka, keď k sebe zasuniem obe často s modrou fóliou, jedna bude zavadzat otváraniu druhej
Odpovedať
@los nedal si opacne panty napr.U nas v rohovej sa otvori jedna strana a druha strana do druhej strany ale uchytku ma len 1strana. inac este sa dvierka aj daju pantami vyregulovat.my sme sa kolko razy odrbali a celu skrinku opacne a na novo skladali.to bolo radosti.
Odpovedať
@los návrh ste si robili sami a len objednali podľa zoznamu z plánovača? Ja som sa v tom plánovači hrala dlho, ale keď bol problém so skrinkami a otváraním, že by tam vznikol podobný konflikt, tak plánovač ma hneď upozornil.
Odpovedať
Návrh sme robili priamo v predajni, ale je možné, že sa to ešte neskôr vysvetlí, keď budeme jednotlive skrinky napájať.
Odpovedať
Do rohových skriniek sa sa na spoj dáva diel prichytení uholníkmi a ty ho máš naopak, takto nevojde vnútorná polica. Ikea má návody pomaly ako hrubý časopis A4 popísané po jednotlivom kroku. Drž sa návodu, niekde sa to aj vetví alternatívami.
Odpovedať
@roman_x práveže som išiel podľa návodu a vnútorná polica tam uz aj je vložená
Odpovedať
Aké máte skúsenosti s inštaláciou dvierok na umývačku riadu Ikea Behjälplig? Vyzerá to pomerne komplikovane a údajne je ten mechanizmus aj tak veľmi labilny a časom sa odtrhne …
Odpovedať
@los no moc dobreho som na nan este nepocul. kamosk mal presne to iste a rozpadlo sa mi to ani nie po roku
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?