IKEA áno či nie?

Profilova fotka
Ahojte, prosím o radu. Mám vytvorenú kuchyňu v IKEA plánovači. Cca 3,3 tis. Podobná v mobelixe za 5800, od stolára 4800. Bez spotrebičov. K ikey si musím prirátať ešte montáž, to netuším koľko. Nemám s ňou žiadne skúsenosti, no čítala som vraj išli kvalitou dole a cenou hore, no keď si to teda porovnávam, stále je to najlacnejšie riešenie. Oplatí sa teda v roku 2024 kuchyňa do domu z ikey? Nebudem o dva roky plakať?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Ak nemas uplne laveho chlapa tak ikeu si namontujete sami :) kvalitou dole nesli, naopak novsie su kvalitnejsie ako ich starsie kuchyne :)
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od norikk:

Ahojte, prosím o radu. Mám vytvorenú kuchyňu v IK…
@norikk suhlasim so zipsuliakom. Zalezi na tebe, či ti ide o komfort( stolar to vyrobi aj zmontuje, plus je to presne na mieru, ale stoji to viac) alebo ide, že tu tisicku ušetríš (nevyhoda jedine čas). Nie je to nič tažké, s mužom sme tak u maminy skladali.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od dominguezah:

@norikk suhlasim so zipsuliakom. Zalezi na tebe, …
@dominguezah hlavne ak ma clovek novy dom (a teda vacsinou pekne rovne steny) a bolo pri stavbe myslene na nejake standardizovane rozmery... tak vlastne stolarove skrinky na mieru su zbytocne kedze tie standardizovane budu presne sediet :)
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od zipsuliak:

@dominguezah hlavne ak ma clovek novy dom (a teda…
@zipsuliak to je pravda, ale tak ja som len generalizovala odpoved. Tieto premenne si uz musi zadavatelka dosadit a zvazit vyhody, nevyhody oboch rieseni :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od norikk:

Ahojte, prosím o radu. Mám vytvorenú kuchyňu v IK…
@norikk ja neviem ako to robia ostatní, ale ja ked som si v ikea planovači nacenila kuchyňu tak cena bola presne tá istá ako mám ponuku od stolára ( a tu je cena s montážou) Ale zas..keďže som chcela objektívnu cenu..tak aj povrchovú úpravu dvierok som si radšej zvolila kvalitnejšiu, teda nevyberala som najlacnejšie dvierka s fóliou Preto som kuchyňu od IKEA vyradila z výberu
Odpovedať
My mame Ikea kuchynu uz 10 rokov a vsetko ok. Vyhoda, nemuseli sme to hned naraz ale postupne sme kupovali skrinky a montovali. Po 5 rokoch troska inac poprehadzovali a dorobili poloostrovcek. Vyhoda,mozte menit farbu dvierok, vnutrajsok. Casom inac prerobit. Sikovny muz sam namontuje.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od mellie111:

@norikk ja neviem ako to robia ostatní, ale ja ke…
@mellie111 kuchyna z ikea, s toh najvyssou radou dvierok co maju v rozmere 4metre spodne skrinky a 3 metre spodne aj vrchne skrinky nas vysla na 4000€ aj s rurou varnou doskou a umyvackou....cize zhruba 3000€ bez spotrebicov... Za taku cenu ziadny stolar tak velku kuchynu neurobi.... To iste v mobelixe nam nacenili na 8000€ A v oresi nam to nacenili cez 10000€ uz po zlave 🤣🤦‍♂️ Ikea je dlhodobo najlepsi pomer nizka cena / dobra kvalita :)
Odpovedať
... môj subj názor, kľudne ma tu zaň rozneste... ikea až na veľmi málo výnimiek je nižší až nízky štandard. Ja osobne by som tu tisícku dve doložil, a viem čo tam mám. O chvíľu budú predávať aj kvetináče z lisovaného papiera a 3triedneho lisovaneho bordelu... akože drevotriesky. Už aj kolíky drevenné sú priemer 4mm a nie 6mm... čím ďalej, tým horšie...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od brapene:

... môj subj názor, kľudne ma tu zaň rozneste... …
@brapene ak nakupujes tie najlacnejsie nabytky z ikei tak plati co hovoris... ale ikea ma aj lacne aj drahsie a ovela kvalitnejsie nabytky ;) Pri lacnych ma plastove dotahovacky skrutiek... pri drahsich su tie twistlocky kovove... Pri lacnejsich ka 4mm drevene koliky, pri drahsich 6mm :) Ps: ikea ma aj masivny nabytok, nie len drevotriesku :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zipsuliak:

@brapene ak nakupujes tie najlacnejsie nabytky z …
@zipsuliak .. nikdy som nič čo sa nábytku týka tam nekupoval, len čo po rodine chodím skladať. Skús sa pozrieť na váhu kvalitnej skrinky z Ikei a váhu toho, čo ti spraví stolar. Nebavíme sa o masíve.. v Ikei je viac papiera ako v harmasane.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zipsuliak:

@mellie111 kuchyna z ikea, s toh najvyssou radou …
@zipsuliak preto som napísala, ze neviem ako si to iní ľudia v IKEA dokážu vyskladat tak, že sa to cenovo oplatí...ale proste mne sa to pri mojich požiadavkach nepodarilo Kebyze si ale poviem, že uberiem zo svojich narokov a vyskladam si ju z tých najzakladnejsich skriniek, len s policami a s foliovanymi bielymi dvierkami...tak asi by som usetrila tu tisicku...ale mne osobne sa tento kompromis nepozdaval
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od brapene:

@zipsuliak .. nikdy som nič čo sa nábytku týka ta…
@brapene ale to je kalax, besta a podobne... V kuchynskych skrinkach to nie je... Btw. tu vostinu pri kazdom produkte, ktory ju obsahuje uvadzaju v materialoch - je tam cela skladba polic, dvierok, korpusu...
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od norikk:

Ahojte, prosím o radu. Mám vytvorenú kuchyňu v IK…
@norikk len pre upozornenie, keď porovnávas cenu, treba porovnávať pri obdobnom povrchu (lakovaný/dyha/atď) a dať pozor ake kovania nacenil stolár. IKEA má na zásuvkách plnovysuv Blum
Odpovedať
Profilova fotka
Ja osobne všetko nakupujem s ikeii. Kuchyňu mám s rady Knoxhult :) Mám ju aj v dome aj v bytoch čo sú v nájme. V porovnaní s OBI kuchynou čo som kupil do bytu len tak na skúšku tak skončila v garáži na grilovacie veci lebo mi ju bolo lúto vyhodiť. Výhoda ikeii je v tom že sa dá dosť dlho dokupiť diel. Potom keď to človeka prestane baviť tak to za polovicu kludne predá ďalej samozrejme keď to neni nejaké poškodené a zničené. A ďaľší pohľad čo som sa zhodol s kamarátmi, peniaze treba investovať a nie kupovať kuchyne za 12 tisíc euro. Lebo aj tak za 10 rokov ženy kikiríkajú že to chcú prerobiť. Po prípade aj tak sa nehnuteľnosť predá a zbytočne sú v tom peniaze čo nikto nezaplatí v cene za staré typy nábytku.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mellie111:

@zipsuliak preto som napísala, ze neviem ako si t…
@mellie111 moja kuchynska linka v albume stala vratane spotrebicov (bez umyvacky riadu) 3500 eur v roku 2020.
Odpovedať
Profilova fotka
@norikk kvalita kuchyni v IKEA (hovorime o metod-e) sa od roku 2012 nijak nezmenila. Najlacnejsi korpus 60x60x80, ktory stal dakedy 29e stoji dnes 32e, inak je plusminus vsetko rovnake. mame v rodine kuchyne z IKEA aj customStolar, kuchyna IKEA je pri porovnatelnej kvalite ako stolar vzdy lacnejsia = dan za velkovyrobu. Kto hovori nieco ine, klame. Vyhody kuchyne IKEA: - zaruka 25r. Bezny stolar ta posle po 2r do kelu, IKEA ak ide o ich chybu to riesi (realne) - vies si vec "real-life" pozriet. Stolar demokuchynu nema, studio obcas ano. Ale v tomto sa IKEA brutalne zhorsila, dakedy bola kazda kuchyna na kuknutie, dnes si mozes pozriet maximalne ako vyzera dekor. Na tomto setria - cena - vsetko okrem korpusov a dvierok uz maju predrazene - tzn. vysuvy, panty, spotrebice, svetla, pracovna doska... tam nahanaju cenu. Pri pantoch je to este akotak = rovnaky blum kupis v eshope o 2e lacnejsie (ale je o triedu lepsi, vysuv Blum co ma ikea je o generaciu starsi a horsi ako aktualny Blum), pri spotrebicoch je to uz cititelne (sice 5r zaruka, ale len stredna trieda Electrolux/Whirpool). Pracovne dosky a svetla uz su cista ryza. - 90% kuchyne si odvezies HNED, mozes zacat stavat vecer, necakas mesiac-dva na milost/nemilost stolra - hocikedy dokupis diel v rovnakej kvalite, vies vymenit/repasovat dvierka po XY rokoch nevyhody: musis vyriesit montaz (sam, alebo to outsourcovat) custom veci na mieru sa robia tazko limitovana moznost dekorov a moznosti Co sa ale pytam v okoli, kazdy by si kuchynu IKEA kupil znova, vsetci su plus-minus spokojni. Co pri stolaroch a vyrobe na zakazku sa obcas stava - ze zhrabnu peniaze a vyrobok nikde, alebo kvalita je uplne ina ako si zakaznik predstavoval. V IKEA platis za to, co si odnasas.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@norikk kvalita kuchyni v IKEA (hovorime o metod-…
@mgx z poslednej navstevy mam pocit ze maju znova vsetky dekory dvierok aj v ukazke poskladane. (Asi tyzden dozadu).
Odpovedať
Profilova fotka
@sousedekovci89 dakujem, dobre vediet :). Vacsinou idem rovno do skladu a na vydaj...
Odpovedať
Minulý rok na jeseň asi v priebehu dvoch mesiacov mala Ikea akciu - montáž zadarmo. Inak oproti stolárovi môže vyjsť kuchyňa kľudne 3x lacnejšie. No treba sa zmieriť s tým, že treba vyberať z toho, čo je dostupné. Nebude to úplne na mieru a dizajnérsky skvost človek ťažko dosiahne. Kvalita je celkom ok. Ľudia hovoria, že lepšia ako v Mobelixe ale neviem porovnať.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od brapene:

@zipsuliak .. nikdy som nič čo sa nábytku týka ta…
@brapene tvoja rodina nakupuje ocividne tie najlacnejsie kusky z ikei.. ako uz bolo spomenute kallax atd. Mame z ikei masivne no ne stoliky, velku skrinku pod tv, Aj kniznicu. Ani jeden z tychto menovanych dielov nieje papierovi a dokonca nosne steny, nohy aj vrchny diel su masiv.. len vnutorne policky su drevotrieska. Rovnako aj co sa tyka skrin... maju lacne akciove kusky za 100-130€ ktore su fakt z tenkej drevotriesky a su labilne. Ale rovnako vies v ikei kupit aj kvalitne pevne skrine (len ta cena je uz potom kapanek vyssie) napriklad system pax je sice drahsi ale podstatne pevnejsi (mame 2,75m dlhu skrinivu zostavu pax). A ako uz bolo spominane, ikea ma k tym veciam kopec prislusenstva ktore je kompatibilne cele roky rokuce 😇 Svokrovci maju metod kuchynu cca od roku 2009 My sme kupovali metod kuchynu v roku 2021... vacsina nasich dielov je stale kompatibilna s ich kuchynou :) napriklad ak by chceli staci im vymenit predne panely na suflikoch a dvierka na skrinkach a maju "novu" kuchynu za zlomok ceny :) Stolar ma podla mna fakt zmysel len pri extremne upravenej na mieru kuchyni alebo nejakom ultraluxusnom prevedeni kuchyne... Ak sa bavime o standardnych rozmeroch, a beznych dekoroch, tak je stolar len predrazenejsia a casto riskantnejsia volba bez nejakej extra pridanej hodnoty 😇
Odpovedať
Profilova fotka
@zipsuliak svokrovci musia mat IKEA factum, metod prisiel az v roku 2014-2015. rozdiely su minimalne, ale su.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zipsuliak:

@brapene tvoja rodina nakupuje ocividne tie najla…
@zipsuliak a vacsina stolarov aj tak robi len z klasickych korpusov a pripadnu fugu zakryje panelom. Malokto robi atypicke rozmery skriniek... Takze ta na mieru znamena "vyskladana na mieru"...
Odpovedať
Za mňa osobne, ak by som bral kuchyňu do novostavby, ktorá je presne podľa mňa navrhnutá, tak jednoznačne by som volil možnosť dať to spraviť stolárovi. Nechal by som si presne vyrobiť diely aj s dierami, hranami, dekorom, atď., kúpil by som si kovanie a podobné serepetičky podľa seba, také, ktoré chcem do môjho návrhu a doma by som sa s tým potom hrajkal, montoval a nastavoval presne podľa seba. Ale tou Ikeou tiež nič nepokazíte. Pred nejakou dobou som pracoval vo firme, kde sme tie jednotlivé diely vyrábali a balili a nevyzeralo to vôbec zle. Mali sme tam skrinky ako na náš trh, tak aj do Nemecka, Švédska a dokonca aj Japonska. A neviem kam ešte. A jediný rozdiel medzi tými skrinkami bol v tom, že sa balili do inak označených krabíc. A samozrejme bol rozdiel v návode. V doskách prakticky žiadny nebol. A na kvalitu, resp. estetiku jednotlivých dielov sa tam riadne dbalo. Niekedy sa také prkotiny nepustili na balenie, že až. Ale je to už nejaké tie roky dozadu. Snáď sa tam nič nezhoršilo.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@norikk kvalita kuchyni v IKEA (hovorime o metod-…
@mgx ja urcite nie, mam dobreho stolara za rozumnu cenu a spravi vsetko na mieru je to rozdiel, ked sme stavali prvy dom kupili sme Ikeu sme sa ponahlali a uz nikdy viac, je to obrovsky rozdiel, ked nam neskor na byt robil sikovny stolar a stavame novy dom, jedine osvedceneho stolara, nechcel zalohu.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od mgx:

@zipsuliak svokrovci musia mat IKEA factum, metod…
@mgx je to mozne 😅 tie starsie nazvy si nepamatam aa kedze to pasuje tak som predpokladal ze to bude rovnaka/ posobna seria :) 😇 Najvacsi rozdiel sme nasli asi len v uchyteni "dvierok" na umyvacku :) inak je asi vsetko kompatibilne :)
Odpovedať
Vobec nemusis pocitat montaz. NIe je to nic, co by sa nedalo zvladnut. Akoze ano, bude to trvat chvilu, budete pri tom nadavat a podobne, ale date to 😉 Akurat ma prekvapuje, ze od stolara by vas to vyslo lacnejsie ako z Mobelixu.
Odpovedať
Profilova fotka
Najprv poviem, ze vacsina nabytku v dome je IKEA a podla rozmerov kuchyne Metod a skrin Pax sme navrhovali dom... ale musim povedat aj to, ze v niektorych (!!!) seriach isla IKEA kvalitou dolu, osobne mam skusenosti s Besta a Pax, nasi maju doma asi 20 rocnu Bestu, to sa neda ani porovnat s tym papierom, co sme kupili par rokov dozadu a medzitym vyhodili; Paxy nesli az tak dole, ale urcite su papierovejsie tie, co mame v celom dome (2018) ako ten z roku 2009, co som predala s bytom. Plus som videla milion rieseni, kde ludia z predchodcu Kallaxu spravili lavice, ja si na ten nas neodvazim sadnut. Ale kuchyne si drzia svoju kvalitu, na byte som mala Faktum, teraz mame Metod, nie su kompatibilne ako tu niekto spominal (maju ine vysky korpusov), ale kvalitativne nie su horsie. Do Metod kuchyne by som sla kludne znova. A odporucam to kazdemu, pokial vyslovene nepotrebuje na mieru rozmery alebo nejake atyp riesenie a dokaze si vybrat z ponukanych dekorov.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od marfushik:

Najprv poviem, ze vacsina nabytku v dome je IKEA …
@marfushik da sa aj tak dobre nakupit a ono tie veci vsak nevyzeraju ani zle, to si povedzme. zalezi uz len od toho, kto aku kvalitu preferuje. nuz ale nie kazdy ma na to, aby si daval vsetko do domacnosti robit na mieru bohuzial.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od norikk:

Ahojte, prosím o radu. Mám vytvorenú kuchyňu v IK…
@norikk Na kuchynu z IKEA nedam dopustit, tiež nas vysla ovela lacnejsie ako z inzch studii a od stolara...v buducnosti ked budem potrebovat kuchynu jedine IKEA.. Aj v obyvacke mame vyskladany nabytok s kuchynskeho IKEA ckeho..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@norikk kvalita kuchyni v IKEA (hovorime o metod-…
@mgx V roku 2012 system METOD este nebol az v roku 2014... dovtedy bol FAKTUM ale ten je kvalitovo to iste akurat METOD ma ovela viac moznosti na variacie...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?