Práčovňa - gulicka v podlahe ano ci nie?

ahojte, davali ste si niekto tu odpadovu gulicku, zleb d pracovne? je to potrebne?
Odpovedať
Profilova fotka
Nieje to potrebne ale mat je fajn len musis dbat na to aby nevyschla potom bude pustat smrad dnu. Vysycha rychlejsie ked je podlahovka.
Odpovedať
V pripade akejkolvek havarie s vodou je gulicka na nezaplatenie. @wolodymyr s tym vysychanim je to mytus
Odpovedať
@ikaika Ja som dal a nelutujem. Uz mi raz vytiekla pracka ked prasklo tesnenie a vdaka tomu so nemal ziadny problem.... takze za mna ano.
Odpovedať
Profilova fotka
my mame, ale asi zbytocne. dnesne pracky maju uz systemy proti preteceniu, mne sa par krat stalo, ze som dala moc prasku a pracka vypenila, ale tej vody nebolo tolko, ze by prisla az ku gulicke. a presne ako pise wolodymyr, kazdu chvilu tam treba liat vodu, aby nesmrdela kanalizacia.
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix nie je, viac krat overene
Odpovedať
@ikaika Tak nie je to iba o práčke, ktorá pretečie.. Môže prasknúť hadička do práčky, ale rovnako môže prasnkúť hadička do batéríe, umývačky, na wécku.. všade.. A asi nemá zmysel všade dávať guličku do podlahy. Rozumnejšie riešenie je redukčný tlakový ventil na hlavný prívod, aby hadičky nepraskali. Ale ano, v kúpelňa je jediná miestnosť, kde dáva gulička zmysel.. Ale ako bolo už spomínané, cca každé tri týždne do nej treba naliať vodu, lebo cez guličku vychádza smrad z potrubia a to nechceš čuchať, fakt že nie.
Odpovedať
@marfushik Dolievam v technickej kazdy mesiac ci sa kuri ci nie tak mi tu nerozpravaj
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix pisal si, ze vysychanie je mytus a predsa dolievas, tak ako?
Odpovedať
@marfushik precitej s pochopenim este raz od zaciatku... aspon skus
Odpovedať
Ja som tak vyškolil našu novú upratovačku vo firme.. Že je nešťastná, že v dámskom záchode stále smrdí moč a v pánskom nie.. Že ved vo firme je len pár žien a pánsky sa pužíva x-krát častejšie a aj tak smrdí dámsky.. Ja jej hovorím, že aj pánsky by smrdel, ale ked začína smrdieť, tak nalejem do podlahovej mriežky pohár vody.. Robím to pravidelne.. Ale na dámsky nechodím, tam nemá kto naliať.. Tak už nalieva a nesmrdí ani dámsky.
Odpovedať
@kejsix trochu sebareflexie by neuskodilo. Viaceri pochopili tu vetu tak ze si tvrdil ze s vysychanim je to mytus, tak mozno bude problem nie v citani s porozumenim ale vo vyjadrovani. Konkretne, da sa chapat ako reakcia na tuto cast: ... len musis dbat na to aby nevyschla potom bude pustat smrad dnu... Jednoznacnejsie by bolo napisat nieco v zmysle: "s tym vysychanim kvoli podlahovke je to mytus"
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix a ty sa skus zamysliet, ako sa vyjadrujes, aj co sa tyka jednoznacnosti a zrozumietelnosti vyjadrovania, aj akym tonom sa s niekym bavis. pochopila som to tak, ze hovoris vo vseobecnosti, ze vysychanie gulicky je mytus.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ok, este raz pre tych v zadnej rade: Zrychlene vysychanie gulicky sposobene podlahovym vykurovanim je mytus. Vysychanie gulicky ako takej samozrejme mytus nie je a deje sa, ale na pochopenie tohto javu staci zakladne chapanie fyziky ZS 6 trieda aj bez mojho vysvetlenia.
Odpovedať
@kejsix stupajuca teplota zvysuje rychlost odparovania vody, takze tepla podlaha sposobi, ze voda sa odpari rychlejsie. O tom je fyzika
Odpovedať
@zita19 Mudro. Takze ake potrebujeme delta T, aby sa voda pri takej ploche odparila markantne rychlejsie? Lebo v lete ma ta podlaha 20-22°C a pri vykurovani 25-28°C a to rozhodne markantny rozdiel v odparovani skutocne nesposobi.
Odpovedať
Profilova fotka
@marfushik @kejsix , stačí doliať trochu oleja, radšej organického,
Odpovedať
Za mna gulicka ano, pohodlne sa da vyliat velka nadoba/plastova vanicka... da sa umyt rovno na podlahe velka vec... + riesi potencialnu vodnu havariu... Ale ja mam pracovnu kombinovanu s technickou v pivnici. Existuju podlahove vpuste s kombinovanym zapachovym uzaverom (voda+mechanicka klapka). Napriek tomu dolievam vodu, ale raz za uhorsky rok, pre istotu... Jeden sprchac, co nepouzivame aktualne, tiez vysycha, ale podla skusenosti dolievat treba raz za x mesiacov.
Odpovedať
@ikaika My máme práčku a sušičku v technickej, kde je ešte bojler, kotol, rozvody kúrenia a výlevka s batériou, takže riziko, že niečo pretečie, vytečie, praskne ... je vysoké. Ja som dal podlahovú vpusť - kombinovanú so zápachovou uzáverou. Tam aj keď voda vyschne, stále je tam klapka, ktorá zabraňuje prenikaniu zápachu z kanalizácie. https://www.prespor.sk/produkt/alcapl... Ale zabezpečil som, aby tam stále bola voda - z bojlera som vyviedol poistný tlakový ventil do odtoku, takže pretlak z bojleru zásobuje odtok vodou. Chcel som tam dať aj odtok z kondenzačného kotla, ale ten je kúsok ďalej. V prípade potreby by ale nebol problém zviesť kondenz do vpuste. Tu je fotka: http://www.modrastrecha.sk/forum/voln... A či je to potrebné - spýtaj sa potom čo vytopíš dom z nejakého dôvodu. Mne sa stalo, že odtok z práčky vypadol zo sifónu a práčka vypúšťala vodu do technickej. Nebyť odtoku, tak to máme až v kuchyni.
Odpovedať
@kejsix relativne nie, ale fyzika, na ktoru si sa odvolaval je exaktna veda, ktora pracuje s presnymi datami, jedine co je v nej relativne je Einsteinova teoria 😉
Odpovedať
Máme guličku v TM, v ktorej je aj práčka + sušička. Ak by som to mal robiť dnes zasa, dal by som ju tam znova. Človeku často príde niečo vyliať, alebo nechať uschnúť na zemi a gulička je na to super. Máme tam samozrejme podlahovku a smrad som z toho nikdy necítil - a isto tam nič nelejeme na dennej báze.
Odpovedať
@zita19 ježiši kriste... @zefe Tú kombi guličku mám a je to sprostosť (tušil som to už pri montáži do podlahy). Kým tam nieje voda, tak ta mechanicka klapka púšťa pachy... akože áno, menej ako suchý sifón, ale to je tak všetko 🙂
Odpovedať
@kejsix ale ten pocit, ze je tam este klapka 😄
Odpovedať
@ikaika Do kúpeľne, do technickej miestnosti, (niekto aj do garáže, či inde),... dať guličku je veľkou výhodou. To oceníš, až príde "tá konkrétna" situácia. Lepšie je guličku mať, než nemať. A tie fóbie zo smardov? Ani toto neplatí stále. Poznám stavby (napr. aj u mňa doma), kde vodu do suchých guličiek nedolievam celé roky a necítiť žiaden pach z odpadu. Keby náhodou že áno, tak je viac možností, ako to eliminovať
Odpovedať
mame v pracovni aj v kotolni, zatial sme ich realne nepotrebovali (byvame 9 rokov), ale som rada ze tam su, ako poistka keby nieco …
Odpovedať
V práčovni = technickej máme práčku,vańičku,kurenie,bojler,rozvod vody , gulicku pre istotu máme. Raz za pár týždnov dolejeme vodu alebo ked vytieram podlahu,tak tam šplechnem trochu. Skôr v garáži budem musieť dolievať alebo to tam na leto nejak zapchám a v zime otvorím.
Odpovedať
Ako vás tak čítam, tak gulička spôsobuje viac problémov, ako reálneho úžitku. 😉. Ja som gulikču mal, ale pri prerábke kúpelne som ju zrušil.. Väčšia dlažba sa mi nedala rozumne naspádovať v malej kúpelni do guličky. Tak som bez guličky.
Odpovedať
@budix vodari doporucuju naliat avivaz, alebo jedly olej, ten sa tak skoro nevypari
Odpovedať
@stavkluc Dakujem, uz som si google, ze ktora tekutina sa pomaly vyparuje 😄 Len skor by to chcelo bez zapachovu.
Odpovedať
@zicher ja gulicku mam v kazdej technickej miestnosti ako zeleznu rezervu proti vytopeniu celeho domu. Poznam pripady, kedy rodina odisla na dovolenku a po navrate sa spred dveri tiekla voda, cele podlazie bolo zaliate od jednej prasknutej trubky. Nie je to tam nijak specialne vyspadovane pretoze podlahu vytieram a nikdy nezlievam.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?