Mušky v žumpe

Ahojte, stretol sa niekto s tym, že mu zo žumpy vyletovali malé mušky? To by mi az tak nevadilo, keby sa nesťahovali k nám do garáže (žumpa umiestnená pri ceste - 3 m od garáže).Používame pravidelne baktérie do žumpy. Po vystriekani biolitom vykapu a nanovo sa objavia. Ako ste ich vyhubili? Alebo co dať účinné do žumpy, aby sa tam neobjavovali? Ďakujem:-)
Odpovedať
Sú to drozofily, či nejaké iné mušky? Drozofilov sme mali plnú kuchyňu, raz som ich doniesol domov z hríbov, jak som čistil a narucal do koša, tak do rána nám to tam zamorili. Ale pomohol efekt z obi (tak dajak sa to volá, taký oranžovo čierny), na rozdiel od biolitu vonia a nemusíš po ňom vetrať :D Pravdepodobne tam budú mať niekde asi hniezdo. Štandardné muchy žijú skorej z guven a zo surového mäsa, drozofily z ovocia a zeleniny. Takže ťažko povedať čo ich tak láka. Ale v žumpe to hnije, takže to háveď priťahuje, to je jasné.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mata099:

Ahojte, stretol sa niekto s tym, že mu zo žumpy v…
@mata099 sú to malé mušky s pomerne veľkými krídlami v porovnaní s ich telom. A áno. Žijú skoro v každej zumpe, ak je netesné veko. Spraviť poriadne veko + odvetranie.
Odpovedať
utesnit veko a otvory opatrit sietkou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?