Ako dalej

dobry den, kupili sme starsi domcek, ktory ale zial nema moznost napojenia na obecnu kanalizaciu, predosli majitel mal odtok priamo do potoka. tak to tu v okoli maju viacere domy. my ale chceme mat vsetko tak ako ma byt a preto chceme zaviest zumpu. ako prve sme chceli zaviest betonovu zumpu ale kvoli obmedzenemu pristupu na pozemok to nieje mozne, firrmy ktore som oslovil maju 10m vozidla, ktore sa jednoducho ku nam nevytocia. tym ze sme blizko potoka mam obavy riesit plastovu zumpu kvoli spodnej vode. mate niekto podobnu skusenost? nejake napady ako tuto situaciu vyriesit?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sora90:

dobry den, kupili sme starsi domcek, ktory ale zi…
@sora90 ak ste blizko potoka zvazoval by somskor domovu ČOV alebo KČOV nakolko mate super recipient na vycistenu vodu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@sora90 ak ste blizko potoka zvazoval by somskor …
@sousedekovci89 a ako sa to chova pri vysokej spodnej vode? nevynesie ju nad zem?
Odpovedať
Profilova fotka
@sora90 obycajna betonova zumpa (slovenska-nie polska!) (ziadna plastova pri spodnej vode- resp. musi byt na to urcena) a urobit potrubie, ktore sa bude vyspadovane smerom do zumpy. Hovnocuc sa na neho pripoji v mieste, ktore je vhodne, a vytiahne si obsah aj spoza domu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@sora90 obycajna betonova zumpa (slovenska-nie po…
@mgx ano, taky bol plan. oslovil som dve slovenske firmy, obidve vozia zumpu na 10 metrovom kamione a ten sa ku mne proste nedostane, nedokaze sa vytocit.
Odpovedať
Profilova fotka
@sora90 velkost pozemku? Co tak korenova cisticka? 2 mensie zumpy ? Postavenie/vybetonovanie zumpy na mieste (nie je to raketova veda), len to treba spravit poriadne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sora90:

@sousedekovci89 a ako sa to chova pri vysokej spo…
@sora90 my sme ČOVku obbetńovali, dolu má 15cm platňu a ČOV je permanentne naplnená vodou. pri odkalení sa síce väčšina vytiahne ale hneď aj dopustí znovu vodou, takže nie je dlhšie prázdna.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sora90:

dobry den, kupili sme starsi domcek, ktory ale zi…
@sora90 Ak bude v plastovej žumpe hladina vždy vyššia ako hladina podzemnej vody, žiadne problémy nehrozia. Do vysokej podzemnej vody sa ale robia špeciálne nádrže, je to prakticky nádrž v nádrži (dvojplášťová) a medzipriestor sa vyleje betónom. Obbetónovanie jednoplášťovej nádrže nepomôže, tlaková voda si nájde mikrotrhlinky, dostane sa až ku nádrži a tam pôsobí tlakom ako by tam žiadny betón nebol.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sora90:

@mgx ano, taky bol plan. oslovil som dve slovensk…
@sora90 ja mam železnu zumpu, myslím ze 4mm plech, osadená 50cm pod úrovňou terénu. Je ľahšia na manipuláciu ako betónová a ťažšia ako plastová.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?