Máte skúsenosti so švajčiarskou hypotékou?

Mate skusenosti so svajciarskou hypotekou? Kedze je to na principe uzatvorenia zivotnej poistky, uzavriet zmluvu aj zapisat nehnutelnost do katastra resp. moze byt majitelom nehnutelnosti po celu dobu splacania hypo len jedna osoba?
Odpovedať
Profilova fotka
:-) čudne položená otázka... je to klasická hypotéka s jednou maličkousťou.... banke platíš len úroky a istina ide do poistenie... tá poistka to v určitých intervaloch formou väčších splátok postupne vypláca..... celkovo to preplatíš menej akurát počas splácania je to cca 2x finančne náročnejšie... ;-)
Odpovedať
No cudne aj mne sa zdala :-D Ale clovek predsa len ked je casovo znevyhodneny, nie vzdy sa presne a zrozumitelne vyjadri. Ide mi v podstate o nasledovne. Muz al. zena si vezme takuto hypo. Je mozne, aby sa neskor stal spoludlznikom aj partner (priatel/-ka, manzel/-ka), a teda moze byt druha osoba aj spolumajitelom nehnutelnosti, ktora sa na tuto hypo zaobstara alebo po celu dobu splacania hypo je dlznikom len osoba, ktora si hypo zobrala?
Odpovedať
Profilova fotka
Spoludlžníkom áno - vyžaduje si zmenu v úverovej zmluve (poplatok podľa toho aká banke niekde sa to ani nedá ak nieje vážny dôvod) Spoluvlastníkom tiež áno darovaním, odpredaním .....50% podielu (samozrejme nutný súhlas banky keďže ide o založenú nehnuteľnosť) sa mi tak nejak zdá alebo marí ;-)
Odpovedať
Cize v podstate, ak s tym banka suhlasi, tak je mozne stat sa aj spoludlznikom aj spoluvlastnikom. A nezalezi pri tom, o aky typ hypo sa jedna?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?