Dotácia na dobudovanie výťahu

Dobrý deň prajem, nemáte prosím niekto skúsenosť s vybavovaním dotácie na dobudovanie výťahu v bytovom dome (3 poschodia)? Ďakujem pekne
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od nikorka:

Dobrý deň prajem, nemáte prosím niekto skúsenosť…
@nikorka Ja ani neviem o tom, žeby takáto dotácia existovala. Všetky bytovky, čo poznám, si to vybudovali na vlastné náklady, alebo to vybudoval developer, ak nadstavoval takú bytovku.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od nikorka:

Dobrý deň prajem, nemáte prosím niekto skúsenosť…
@nikorka zrejme mas na mysli uver zo statneho fondu rozvoja byvania. O dotacii na vytahy v bytovke som este nepocula. Na to je treba, aby sa to odsuhlasilo v bytovke (2/3 vsetkych vlastníkov) a potom sa uzatvori zmluva o vstavbe (teda ak sa vytah buduje vo vnutri domu), alebo zmluvou o vystavbe (ak sa bude vytah montovat zvonka). Je to uver ako kazdy iny, len zo SFRB ma vyhodnejsie podmienky. Ale to vsetko by mal riesit spravca, alebo predseda spoločenstva.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@nikorka Ja ani neviem o tom, žeby takáto dotácia…
@chrobak7 ďakujem, prehrabávam sa tu: https://www.mindop.sk/ministerstvo-1/... a myslím, že aj výťah by mohol spadať pod niektorý program. Snáď sa niekto nájde, kto o tom vie viac, ak to existuje :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kreola:

@nikorka zrejme mas na mysli uver zo statneho fon…
@kreola ďakujem :), o tejto možnosti som si už tiež čítala.. splácame ešte zateplenie, čo možno išlo tiež cez SFRB, ale to ešte musím zistiť práve od správcu, no viete si predstaviť iniciatívu niektorých správcov, tak si skúšam prezisťovať sama informácie zatiaľ..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od nikorka:

@kreola ďakujem :), o tejto možnosti som si už ti…
@nikorka Na výťahy špeciálne dotácia nie je. Jedine, že si to zafinancujete sami z FO alebo cez nejaký komerčný úver. Neviem, či na toto sa dá čerpať nejaký úver zo ŠFRB, lebo sa nejedná o systémovú chybu ani sa tým nezlepší energetická náročnosť domu, ako napr. pri zateplení plášťa či strechy.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@nikorka Na výťahy špeciálne dotácia nie je. Jedi…
@chrobak7 veľká škoda, ďakujem, myslím, že zafinancovanie z FO neprejde, ani úver :( no ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?