Ako riešiť predčasné splatenie medziúveru v 1 .stavebnej sporiteľni?

Prosím Vás nechcem platiť pokutu za predčasné splatenie medziúveru, ktorý som čerpal vo výške 20.000,- Eur, je možné to riešiť mimoriadnym vkladom napr. 19.000,- Eur a tým pádom prejdem do fázy úveru a dám zvyšnú 1.000,- bez poplatku? poprípade čo iné by sa dalo robiť? zmluvná pokuta nie je malá - pri hodnotiacom čísle do 9,99 to robí 9 percent, čo je 1800,- Eur. ĎAKUJEM
Odpovedať
zavolaj si to PSS pobočky, konzultantovi, ktorý ti spravil zmluvu a opýtaj sa ho koľko musíš vložiť, aby sa ti to preklenulo do stavebného úveru a kedy dosiahneš hodnotiace číslo, a nebuď prekvapený, že dva mesiace trvá kým preklopia medziúver do stavebného a počas tých dvoch mesiacov ešte musíš platiť úroky.
Odpovedať
My sme davali mimoriadne splatky do medzivuveru kedy nam to vyhovovalo. Staci poslat viac peniazkov na sporiaci ucet a neplati sa za to ziadna pokuta, nic im ani netreba oznamovat. A az potom ked je na setriacom ucte nasetrenych okolo 40-50% a hodnotiace cislo dosiahne (myslim) > 64, tak sa uver preklenie na stavebny uver a tam mozno tiez posielat peniazky navyse bez poplatku az kym sa to cele nesplati. Tymto sposobom sme nemuseli platit ziadnu zmluvnu pokutu, ani poplatky navyse....len sme urychlili proces splatenia. Narazili sme len na ten problem, ze tiez sme mali dost nizke hodnotiace cislo a asi rok sme cakali kym narastie na pozadovanu hodnotu, aby sa to preklenulo ;o((( Cele to vedia nasimulovat v PSS, kde vam povedia kolko to cele bude trvat pri akych splatkach navyse a kedy presne sa to preklenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?