Aké typy káblov ste dávali od rozvádzača do domu?

Profilova fotka
Prosím Vás, tí ktorí staviate, aké typy el.káblov ste dávali od rozvádzača do domu?
Odpovedať
1-AYKY 4x 25
Odpovedať
Od cyky-j 4x10 po 4x35, cyky-j 5x10 az 5x25, ayky 4Bx16 az 4x50. Bavime sa o RD. @standa82
Odpovedať
Profilova fotka
@catscan @standa82 presne ako pise catsan... nepresna otazka, nepresna odpoved... ja to doplnim o 70% standard- cyky-j 4x10 = standardny dom+ kurenie plynom resp. nie elektrikou.
Odpovedať
@madyyyyy dobry den a aky kabel sa ma dat pri kureni elektrikou.bydeme mat 8kw kotol.dakujem
Odpovedať
Taký, aký predpisuje projekt, pod ktorý sa nakoniec podpíše revízny technik. Kábel bude len pre kotol, alebo pre celý dom?
Odpovedať
Vsetko je uvedene v projekte, bez projektu nezacne stavebne konanie, ani sa svami elektrarne nebudu bavit. To je alfa a omega.
Odpovedať
@catscan mi mame v projekte kurenie na drevo ale sme sa rozhodli ze radsej lepsie zaizolujeme dom a dame elektrokotol. @dedo758 kabel bude pre cely dom
Odpovedať
@madyyyyy 4x10 nie kurenie elektrikou? Dovod?
Odpovedať
Profilova fotka
@kriloter asi preto, ze bezne to tak pani projektanti spravia.jednoduche... väcsina ludi ma silnejsi kotol ako 8kw vela domov je vzdialenych od pripojky aj 50 a viac metrov... ja som nenapisal, ze to 4x10 nezvladne, len som to zovseobecnil. pre mna je na prvom mieste projektnat je jedno co si o tom myslim ja. keby tam bol napisany cyky-j 4x50000000 :-D tak ho tam dam.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin25 to nech navrhne projektant....toto je slabucky kotol... o aky kabel ide?od stlpa k elektromeru, od elektromeru k domu, alebo od domoveho rozvadzaca ku kotlu?
Odpovedať
Profilova fotka
Už pre mňa neaktuálne. Uz bývame. Ale Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@tortna preco si obnovil taku staru temu? @standa82 ja som si ani nevsimol... :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@martin25 Ak nie je v projekte el.kúrenie, energetika Ti potom nemusí schváliť dvojtarif a to bude sakra drahé kúrenie aj pri dobre zateplenom dome...
Odpovedať
@volt chcem len d2.
Odpovedať
Ahojte, ja mám naplánované DD5 a kúrenie infrapanelmi celkovo s výkonom 6kW. Aký by bolo vhodné priviesť kábel z elektrických hodín do domu, čisto len pre infrakúrenie, vedenie nízkej tarify. ? Myslím že je na to nejaký vzorec na výpočet zaťaženia káblu.. Dík za odpovede
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?