Vínne mušky

Ahojte, chcem sa opýtať ako zatočiť s vinnymi muskami. Skúsila som jablčný ocot v hrnčeku (ako pasca), lepkavy stojan-lapac na vinne mušky a Biolit - vystriekanie celého domu. Nie je ich az tak vela, 3-4 lietaju alebo behajú po okne. Snažila som sa nájsť ci nemaju hniezdo, alebo ci ich nieco sladké neláka, ale nic som nenašla. Mali ste podobnú skúsenosť? Ďakujem
Odpovedať
@mata099 V prvom rade zakrývať potraviny, ovocie, vynášať kôš resp. ho tesne zatvárať, aby ste im zrušili krmítka. Tie mušky tuším kladú vajíčka priamo do potravín, ale niesom si istý. Nám svojho času na byte pomohla pasca - šupka z banánu v miske, obalené strečkou a narobené diery nožnicami... Keď sa nejaké chytili, na balkóne som ich vypustil a po par dňoch zmizli úplne.
Odpovedať
Treba odstrániť zdroj a mušky po čase zmiznú samé. Skúste poriadne preskúmať dom, mne sa napríklad držaly v kávovari, kde si pochutnávali na kavovom grunte pretože som bol lenivý to pravidelnejšie čistiť.
Odpovedať
Do pohara dat nejake ovocie, alebo supu z citrona, vrch obalit foliou a do nej pichnut kornutik z papiera. Musky nalietaju dnu ale von sa uz nevedia dostat.
Odpovedať
Profilova fotka
zena na ne kupuje v drogerii take lepky, to prilepi na okno alebo na miesto, kde je ich najviac a oni sa tam popriliepaju. naposledy sme ich mali v jednom kvete, zemine.
Odpovedať
@dalaj ano, aj my ich mame, je to velky pomocnik, kedze mame doma kopu kvetov, zena by si spravila najradsej z nasej domacnosti dzunglu 😄
Odpovedať
Profilova fotka
@tamrar niekedy mam pocit, ze u nas uz na dzungla miestami je. tieto lepky spominam, lebo ich mame fakt overene a funguju nam pri tych kvetoch. inak v podstate tie musky ani doma nemavame.
Odpovedať
Profilova fotka
@dalaj kde to kupuje prosim ta?
Odpovedať
@lalipo34 tieto kupujem ja https://www.mojadm.sk/profissimo-pasc... Mala som doma aj také tie, čo sa zavesia, také ako kedysi. Ale to je strašne lepkavé a dáš to na zlé miesto, niekto sa zachytí alebo tak a hneď je celý dolepený. S tým mám tiež skúsenosť, nič príjemné.
Odpovedať
Profilova fotka
Dávame citrón do pohára, na to potravinovú fóliu, do nej dierku a do toho urobím ruličku z papiera, nevyjdú už potom keď tam vletia.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme nedavno riesili problem s nimi, ale ani nie z ovocia alebo niecoho, ale prave z kvetinacov, nove dve rastliny si doniesla zena domov a aj s muskami, co nebolo nic prijemne, denne na parapete ich bolo kvantum a nepomohlo nic, len presadenie
Odpovedať
Profilova fotka
@ado88 ono ani netreba nejak, že do novej zeminy, stačí vybrať z kvetináča a tú zeminy, keď dáš do trúby akože prepiecť, nech sa zničia tie mušky a larvy alebo čo všetko tam môže byť.
Odpovedať
@brnkinka toto som robil raz a naposledy, tá vôňa/ zápach z tej zeminy mi nebola práve príjemná heh.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@zato00 no ja tiež radšej kupujem novú zeminu, než ju mám takto recyklovať.
Odpovedať
@zato00 heh orsne viem o com vravis. Zena to tak tiez skusala a prvy krat a naposledy, ak chce nech sa paci, no v nasom dome uz veru nie
Odpovedať
Profilova fotka
@mikita2 ja vediem s muskami vojnu uz viac ako mesiac.A lezu mi z vonku do bytu.Pravda je,ze nemam este sietky lebo byvame v novom a nestihli sme to dat urobit takze lahsie preniknu dovnutra.Ziadne lepky na okna ani pasce s citronom mi nepomohli.Zvolila som uz naozaj poslednu moznost a zacala som ich vysavat.A mam ich menej a menej.Snad raz vyhram tuto vojnu🙏🏻🙏🏻😂😂
Odpovedať
My akurat bojujeme s muskami,vsetko sme pozreli,a nasli sme odkial vychadzaju svine jedny.Takto nam vyklical orech,bol v taske igelitovej v kuchynskej linke.Tak dufame,ze tymto sa ich zbavime.Uz sme aj zemiaky pozreli ci nieco,niekde nie je zhnite.Drzim palce nech najdete zdroj.my sme ho dufam nasli.
Odpovedať
Profilova fotka
@emilia25 toto som teda ešte v živote nevidela, že takto vyklíči, zaujímavé a v tom sa držali? My teraz našťastie pokoj, ale často mávam problém, keď si kupujem kvety nové, to si ich zvyčajne domov donesiem.
Odpovedať
@emilia25 tak snad sa neobjavia znova niekde inde, lebo to uz je fakt na porazenie tym padom🙂 ale nic nejdem privolavat samozrejme.
Odpovedať
@burdorka @macejmatus my uz dufame,ze tymto sme sa ich zbavili,teda ze ich bude zo dna menej az zmiznu vsetky,a to uz ich mame aj hore na poschodi co tiez lietaju jak sibnute.Sme sa smiali,ze ideme sadit strom orech,haha
Odpovedať
Profilova fotka
noo ale tak podla mna by to za ten pokus stalo. skusila by som ho zasadit. s tymi muskami mame panty aj my, uz mi lezu na nervy a fakt som teda este nenasla nic odkial by mohli prist
Odpovedať
Profilova fotka
@patuscha vdaka, tento tyzden sa tam chystam na nakup, tak dufam, ze nezabudnem prihodit do kosika.
Odpovedať
Profilova fotka
no to su take potvory, ze ked sa raz objavia, tak potom je problem sa ich nadobro zbavit a vykynozit to. nam nepomohol ani biolit. ale tak to bolo v lete, teraz uz s tym problem nie je nastastie.
Odpovedať
Profilova fotka
@dangs to jednej varky musiek sa zbavis, ked ich vystriekas, len ono su uz zahniezdene v zemine v kvetinacoch kolkokrat, takze zacnu vyletovat zase dalsie.
Odpovedať
@lalipo34 ako si pochodila s tými lepkami na mušky? Mali u teba úspech? Reku ak by si náhodou niečo iné účinné na ne objavila, tak kľudne sa podeľ. Ja mám akože toto také odskúšané, ale tiež by som prijala kľudne aj iné rady a triky, ako s nimi zatočiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@patuscha vies co, mozem povedat, ze u mna to zafungovalo. normalne tolko musiek sa na to nalepilo, ze som ani netusila, ze ich az tolko vlastne je v tych kvetoch. tak som si kupila aj do zasoby uz dalsie, ked som bola potom dalsi raz na nakup.
Odpovedať
Včera ma skoro šľak trafil, keď sa na mňa vyrojili. Už sme mali istý čas pokoj a po včerajšku znova. My to niekedy príde ako nekonečný príbeh. nastražila som pasce tak dúfam, sa ich čoskoro zbavíme
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?