Aky plynovy piest?

Dobry vecer. Prosim nevie mi niekto poradit aky mam kupit plynovy piest. Vyrobca dolozil asi s vysokou silou.lebo magnet box neudrzi zatvorenu. Po sklopeni sa hned otvori.Ide o naozaj o malicky box. Cca 50x 54 cm. Na dodanom pieste nie je nic napisane
Odpovedať
@mikulka25 Zrejme tam máš štandardné nábytkárske magnety. Najlacnejšie riešenie bude zrejme také, že pôjdeš do železiarstva a dokúpiš - domontuješ do skrinky ďalšie magnety. Neboj, Tvoj piest sa časom unaví, Ty potom domontované magnety vyhodíš preč a vybavené. Určite je to lepšie a LACNEJŠIE riešenie problému, než experimentovať s kupovaním iného piestu.
Odpovedať
Ja som mal opačný problém mal som piesty moc slabé. Piesty stáli okolo 3,-€ za kus v obchode ti poradia akú silu potrebuješ na základe rozmerov.
Odpovedať
Profilova fotka
Tie piesty sa montuju na bocnicu a vtedy drzia dvierka aj zatvorene. Ideal na kazdu stranu nekrizia sa potom dvierka. Ak sa ti da na bocnicu kup si dva 80N vyklapacie. https://www.bezanex.sk/02-vyklopne-sk...
Odpovedať
@mikulka25 Riešenie je veľmi jednoduché, nemusíš kupovať nový piest. Ale najprv by som sa pozastavil, že načo na tak malú skrinku plynový piest na vrchnák. Veď to otvoríš bez väčšej námahy. Ale budiž, ak to už raz výrobca tam dal. Na sile piestu nezáleží, ak tam dáš slabý, tak ti to zase nebude dvíhať to veko. Ja som dorábal plynové piesty na vyklápaciu posteľ, lebo tie struny, čo tam boli, tak boli tak slabé, že vyklopená časť postele sama padala, keď som to nedržal. Taktiež som to inštaloval na poklop do pivnica - fotky sú tu: http://www.modrastrecha.sk/forum/okna... Pri tých piestoch je dôležité, aby pri zatvorenom stave ten piest netlačil výklopnú časť smerom hore. Ak je pri zatvorenom stave uchytenie na pevnej časti nižšie, ako uchytenie na výklopnej časti, tak piest tlačí na výklopnú časť a otvára ju. Ak sa posunie uchytenie na pevnej časti vyššie, ako na výklopnej časti (stačí o 0,5 - 1 cm), tak pri zatvorenom stave piest tlačí výklopnú časť do zatvárania. Neviem, či som to zrozumiteľne napísal, ale ak si všimneš fotku čo som pripojil, tak po zatvorení dvierok tá hlava piesta, čo je naľavo je nižšie, ako spodok piesta, čo je napravo. Vtedy treba najprv trochu sily, aby sa piest preklopil a začal tlačiť na otváranie. U teba by stačilo, keby si uchytenie na pevnej časti posunula smerom hore, ako je šípka, alebo uchytenie na dvierkach podložila niečím, aby si koniec plynového piesta posunula smerom do skrinky tak, aby uchytenie na dvierkach to bolo nižšie, ako uchytenie na korpuse. Vyzerá, že tie kovové úchyty označené "h" môžeš upevniť podľa potreby, takže stačí tie trochu posunúť.
Odpovedať
Dakujem Vam velmi pekne za rady.Vazim si,ze niekto mina svoj cas,aby druhemu pomohol. V obchode poradili nove magnety.piest je funkcny.avsak asi riesenie tej malej skrinky na piest je riadna hlupost. Aj posledna rada ako to nastavit nepomohla.vselijak som to polohovala vkuse sa to otvara. Skoda mojich nervov.posielam to predajcovi naspat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?