Kuchyňa a balkón

Ahojte, mam taku otazockuchceku by sme prerábať byť a chcela by som sa spýtať, či niekto robil nieco take, ze vyhodil okno a dvere co spajali malu panelakovu kuchynu s balkonom a balkon potom uzavrel plastovym oknom a zvacsil kuchynu o ten priestor? Je možné múrik pod oknom odstrániť,alebo je potrebné ho nechať. Treba na také niečo povolenia. Zatiaľ iba zháňam info, či vôbec také niečo niekto robil. Poprípade viete poslať foto? Veľká vďaka. ako ste potom riesili ten murik co zostal pod oknom, nejake oblozenie alebo tak... ? ;)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dmata:

Ahojte, mam taku otazockuchceku by sme prerábať …
@dmata videl som také prerábky. ALe tam do toho vstupuje už aj stavebný úrad, správca bytového domu a väčšinový súhlas vlatníkov bytového domu. Zasahuješ do vzhľadu obytného domu. Z technického hľadiska by to nemal byť problém, ale je treba brať na zreteľ spôsob uzatvorenia okna. Murovanie z odľahčených materiálov, prípadne uzatvoriť celé plastovou okennou výplňou až po zem. Tam ale môže vzniknúť problém, ako zavesiť radiátor. Pôvodný múrik sa dá zbúrať, je to len kváder.. Ak by to bol beton, tak to bude viac práce. Nechať ho tam, tak potom celá prerábka nedáva zmysel..
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od dmata:

Ahojte, mam taku otazockuchceku by sme prerábať …
@dmata hlavne aby si nedopadla ako moj klient co presne toto vykonal a teraz banuje lebo mu zateka z hornej lodzie lebo ta nieje nijako upravena od doby ked bola nova.
Odpovedať
Mas naivne predstavy o tomto rozsireni kuchyne. Tu nestaci zhodit murik (je otazka ci je to panel alebo len nejaka priecka). Ak panel, tak je to sucast vonkajsieho plasta a nosny prvok celeho domu. Keby sa aj dal zrusit, tak ty potrebujes aj tepelnu izolaciu na strop, celo a steny balkona a aj na podlahu, inac tam budes mat plesne, lebo toto su ukazkove tepelne mosty. A na izolaciu ti 5 cm polystyrenu stacit nebude. O tom, ze susedov balkon nema hydroizolaciu a tebe moze z neho zatekat ani nehovoriac. To, ze zasahujes do fasady, umiestnis na balkonovy otvor okno, k comu treba SP ale mozes to odignorovat ako mnohi iny, je v tomto pripade ten najmensi problem.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

@dmata hlavne aby si nedopadla ako moj klient co…
@wolodymyr fuha, no a s tym asi nespravi nic, co? Lebo asi nemozes len tak nejakemu susedovi prikazat, aby si nieco prerobil, lebo tebe to robi galibu.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od matka_bob:

@wolodymyr fuha, no a s tym asi nespravi nic, co?…
@matka_bob jasne ze nempzes a nakoniec takuto prerabku by ti aj tak nikto neschvalil.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?