Výrobok, ktorý ocenia laici aj profesionáli

7. mar 2016

Vlaňajšie plány čo vybudovať, prestavať a upraviť často nevyšli na sto percent. A pretože sa vonku už nedá nič robiť, tak nastal ten správny čas si premyslieť s čím začať na jar.

Práve teraz je dosť času premyslieť si, aký použiť materiál, z čoho urobiť prístrešok na státie, čo urobiť so starou stodolou, ktorá by už potrebovala rekonštrukciu, z čoho postaviť letné sedenie s grilom a udiarňou atď.

Ako najvhodnejší materiál sa ponúka tehla. Hodí sa na všetko a je to naozaj rokmi aj históriou odskúšaný materiál.

Dnešná tehla už dávno nie je to, čo poznali naši pradedovia, dedovia, často aj naši rodičia, teda presne špecifikovaný kus vypálenej hliny s rozmermi 20 × 15 × 7 cm.

Desiatky, možno stovky rokov nič lepšie nebolo, snáď aj preto, že to vtedajším potrebám stačilo a stavebníkom aj vyhovovalo.

S postupom času však nastala potreba tehlu inovovať, dať jej iný tvar a zmeniť aj jej úžitkové hodnoty.

Iné tehly sú potrebné na výstavbu obvodového muriva, iné na výstavbu vnútorných priečok. Z iných tehlových materiálov sa robia preklady, stropnice, ale aj komínové telesá.

Dnešní doba ponúka nové možnosti a v stavebníctve to platí dvojnásobne. Hovorí sa, že predtým bolo všetko oveľa jednoduchšie. Keď si niekto chcel obložiť kúpeľňu, tak bolo vybrané hneď. Boli jedny, maximálne dve farby obkladačiek a jeden formát a nemuselo sa dlho mudrovať, čo tam dať. Ale dneska je to rozhodovanie na niekoľko dní.

To tiež, samozrejme, platí aj o tehlách.

Každopádne musíme vedieť, na čo tehlu chceme použiť, čo od nej očakávame, aké požadujeme jej úžitkové vlastnosti.  Musíme vedieť, či zamýšľaná stavba alebo stavebné úpravy vyžadujú tepelné zaizolovanie a musí spĺňať súčasné tepelnoizolačné a pevnostné požiadavky.

To všetko je závislé od voľby materiálu, teda tej správnej tehly.

Keď sa pozrieme na odborné hodnotenie najlepších stavebných materiálov v roku 2014, jednoznačne víťazí v kategórii obvodového muriva tehla Heluz Family 50 2in1. Práve táto tehla spĺňa dnešné vysoké tepelnoizolačné a pevnostné parametre. Je ideálnym moderným murovacím materiálom, ktorý umožňuje veľmi rýchle a presné murovanie s využitím lepidla alebo peny.

Tehlový systém HELUZ je nenahraditeľný

Ako už bolo povedané, každá stavba alebo stavebná úprava má dnes iné požiadavky na úžitkové alebo technické parametre. Tomu taktiež zodpovedá dnešný ponukový sortiment tehlových materiálov. Spoločnosť HELUZ, ako líder na českom, a dá sa povedať aj slovenskom trhu, ponúka presne to, čo potrebujete.

Neobmedzená životnosť

Materiál, ktorého životnosť nie je na 30, 40, 50 rokov , ale ide o produkt storočiami preverený. Nemusí teda pri svojich výrobkoch deklarovať ich životnosť, aby odberateľa presvedčil, že tehlový materiál je skutočne dlhoveký, jedinečný a nenahraditeľný.

Nemusíte zatepľovať

Je to bezkonkurenčný tehlový materiál na obvodové murivo, ktorý pri správnej sortimentnej skladbe nie je nutné zatepľovať. To nie je výmysel, to je faktami doložená realita!

Ekonomické bývanie

Ideálny stavebný materiál pre pasívne a nulové bývanie. So sortimentom HELUZ sa stavajú domy s minimálnou energetickou náročnosťou.

Komplexné systémové riešenia

Spoločnosť HELUZ dokáže aj viac.  Ponúka komplexné systémy – teda systémové riešenia, ako správne postaviť dom od steny až po komín. Zjednodušene povedané, akú použiť tehlu, tvárnicu, lepidlo, ponúka veľa riešení, ktoré s hrubou stavbou súvisia. Poskytuje aj všetku technickú podporu vrátane výpočtu materiálu na stavbu a zaistenia dopravy.

Rýchlo, lacno a jednoducho

S výrobkami HELUZ sa dá stavať rýchlo, ľahko a jednoducho. Stavba z produktov HELUZ šetrí čas aj peniaze. To, čo predtým platilo o trvaní hrubej stavby, dnes už dávno neplatí. Čas výstavby s výrobkami HELUZ je porovnateľný s inými stavebnými konkurenčnými konštrukčnými materiálmi, a to aj v porovnaní s drevostavbou, ktorá sa vždy považovala za to najrýchlejšie riešenie.

Zdravo a ekologicky

A aby bol výpočet o tehlovom materiáli naozaj komplexný, je nutné pripomenúť a zdôrazniť, že HELUZ myslí aj na zdravie budúcich používateľov stavieb a ekológiu. Konštrukčný materiál totiž priamo ovplyvňuje prostredie, v ktorom žijete, vnútornú klímu budov. A to tehla spĺňa stopercentne.